Loading...
Renaissance Apartment 2017-10-11T16:25:46+00:00

Project Details

Client Name:

Dr. Varun Acharya

Location:

Kotturpuram, Chennai

Project Type:

Residential

Size:

1746.47 sq.ft. (162.25 sq.m.)

Status:

Completed

Completion Year:

2015

Project Description

A refined, minimal material palette of neutral grey, warm wengé veneer, complemented with monochromatic bold black leather surfaces, and smooth white walls served as the theme of this apartment renovation. The sterility of this classic combination is broken by bursts of stimulating red accents to draw attention to the composure of the carbon coated aluminum framed double glazed windows and the bespoke artwork. This modern chic SoHo styled ambiance was brought to life by clearing the east common courtyard facing wall which permitted sunlight and natural ventilation into the home. The living, extended dining and home theatre were kept translucent to maintain the visual lightness, permitting circulation.  The clean well defined lines of the kitchen’s tobacco clad shutters and London grey engineering marble are instantly elevated with the ample natural light that filters the space reminiscent of an Euro-style cucina in keeping with the owner’s lifestyle. To add geometric texture & abstract dimension, patterned wallpapers with metallic overtones were applied to radiate the illusion of depth.

error: