Loading...
Park Residence Condo2019-01-08T14:57:13+00:00

Project Details

Client Name:

Mr. Prithvi

Location:

Kotturpuram, Chennai

Project Type:

Residential

Size:

2883 sq.ft (268 sq.m)

Skills:

Interiors

Status:

Completed

Completion Year:

2018

Project Description

Located in a posh neighborhood in the city of Chennai, every apartment in this complex is accessed through a private elevator. For the entry space, we have used geo design to feature inherent minimalism and sculptural artistry. Once exiting the elevator, the main entry way has been designed to charm visitors by emphasizing not just the obvious geometric pattern of the lighting fixture itself, but also the lighting pattern created by the play of light and shadow. As soon as one enters through the large entrance door, tasteful funky mirrors adorn the wall above the custom designed foyer console. This retro style console brings back the 80’s nostalgia using the color blocking theme (white and blue laminate) encased within an American walnut veneered carcass.

This urban apartment uses its open concept living area in a unique way. Contrast is a major part of the monochromatic living space and adding a hint of black here and there to the white living space helps immensely. This has been brought in the form of accent pillows with blue piping, hound’s-tooth pattern, beige tweed fabrics and a simple rug in a blue and grey finish. Above the center table, the 3-piece unique parachute light fixture series is one of the most obvious luxury touches in a room that mostly employs understated elegance. A low Prussian blue sofa allows residents to take in the entire space at once and stretches the versatility of the few red accented pillow decorations to their fullest potential. The Linge Roset Ploum settee was paired with a re-purposed wooden table, both illuminated from above by a metal Parachute Chandelier developing a funky minimal yet modern look. The curtains are streamlined yet elegantly layered, complementing the linear progression with a band that is another form of the color blocking. The comfortable reading armchair and footstool by Ligne Roset called Tao is paired with a low table and an elegant Nomon Barcelona Clock. The wall clock is an addition that is as much about form as it is about function.

The pantry / bar continues the white matte cabinetry, making it a wonderful backdrop to the white orbital expandable dining table by Calligaris paired with smart curvilinear dining chairs and an asymmetric pendant light. Bar unit employs a pretty clever aesthetic technique with the nearby shelves displaying an inverted take on its stark white finish with a walnut color Veneer on the inside. White Attica Ceasarstone brings character to the backsplash without stealing the spotlight or distracting from the overall composition. The artwork chosen is quirky but in line with the minimalist modern theme. Extra dining space in the form of a round high table with yellow bar stools occupies this fantastic extension from the bar counter. The bar has everything the resident needs with a built-in wine cooler, fridge and freezer.

The play pen arrangement comprises of colorful pieces of furniture that are a modern version of a rocking horse, and their geometric appearance is wonderfully simple to give a playground effect. When it comes to playroom seating, the designers have considered a comfy low seating like the kid-sized Togo Mini as a designated reading nook along with expandable Nolly table. The curvilinear design and soft edges make this playpen a kid friendly and safe play zone for a rocking good time.

Green linear balconies define the peripherals of the condo with a small walk space which leads to a little enviable sit out that can be accessed from the dining and bedroom. The master bedroom is clean and simple with hues of white and grey’s and a hint of red in the artwork along with throw pillows to bring out the brilliance in its simple decor. In this modern minimalist renovation, the palette remains especially subdued. Despite the limited palette, color blocking does play an important role. A divide between wood, yellow and white defines the bar and dining, with the bulk of greys and blues serving as a strong anchor that directs the eye towards the social area. One of the most impressive investments include the lighting choices and, their sweeping lines generating an immediate sense of movement and energy.

error: